Siivouskoneet.fi - varmaa tietoutta siivouskoneista
 Etusivu  Siivouskoneet  Usein kysytyt kysymykset  Linkit

Painehuuhtelulaitteet ja pesevät imurit

Perustiedot

Painehuuhtelulaitetta (Eng. Spray extraction cleaner) käytetään tekstiilipintaisten kalusteiden, mattojen ja kokolattiamattojen puhdistukseen. Painehuuhtelulaite on erinomainen esim. tuolien, sohvien ja auton penkkejen puhdistuksessa - tuloksena on raikkaan syväpuhdas tekstiilipinta.


Kärcher Puzzi 8/1 C Painehuuhtelulaite
Kärcher Puzzi 8/1 C painehuuhtelulaite soveltuu erinomaisesti auton penkkejen puhdistukseen.

Toimintaperiaate

Siivous.fi

Painehuuhtelulaitteessa on kaksi säiliötä, puhdas- ja likavesisäiliö. Tavallisesti säilöiden koot ovat n. 6-10 l/kpl. Painehuuhtelulaite sumuttaa pesuaineliuoksen paineella tekstiilipintaan ja imee sen välittömästi pois - pinta puhdistuu mutta jää silti suhteellisen kuivaksi.

Puhdistettaessa erittäin likaisia tekstiilipintoja painehuuhtelulaitteella, puhdistusaineliuoksen kannattaa antaa vaikuttaa muutaman minuutin ennen poisimurointia - tällöin pinta jää hieman kosteammaksi. Painehuuhtelulaitteen tekstiilisuulake on n. 10-15 cm leveä ja sen imuosa on yleensä läpinäkyvä jotta tekstiilin jäävää nesteen määrää pystytään tarkkailemaan.

Painehuuhtelulaitteeseen on mahdollista liittää esim. harjaava mattosuulake, jolloin suurien pintojen puhdistus sujuu nopeammin. Mikäli puhdistettavaa tekstiilipintaa on yritetty puhdistaa perinteisillä pesuaineilla, painehuuhtelulaitetta käytettäessä saattaa likavesisäiliöön muodostua vaahtoa, vaahdonestoaineen lisääminen auttaa työnteossa.

Hinnat

Painehuuhtelulaitteiden hinnat lähtevät n. 500 eurosta ylöspäin varustuksesta riippuen. Suurten painehuuhtelulaitteiden (kokolattiamattojen puhdistukseen laivoilla, hotelleissa jne.) hinnat ovat useita tuhansia euroja. Edullisempi pesevä imuri on toimintaperiaatteltaan samanlainen painehuuhtelulaitteen kanssa, mutta sen tekniset ominaisuudet ovat yleensä huomattavasti rajoitetummat.

Esimerkkejä

Alhaalla on esimerkkejä erilaisista painehuuhtelulaitteista / pesevistä imureista, klikkaa sinua kiinnostavaa tuotetta niin saat lisätietoa.

SE 2004 pesevä imuri

Kärcher SE 4002 pesevä imuri

Pesevä imuri soveltuu tekstiilipintojen satunnaiseen puhdistukseen esim. kotiin.
Kärcher Puzzi 8/1 C painehuuhtelulaite

Kärcher Puzzi 8/1 C painehuuhtelulaite

Erinomainen siivouskone esim. autonpenkkejen puhdistukseen. Pieni mutta tehokas painehuuhtelulaite.
Kärcher Puzzi 200 painehuuhtelulaite

Kärcher Puzzi 200 painehuuhtelulaite

Kaksimoottorinen painehuuhtelulaite. Lisävarusteena moottoroitu pesupää jonka kanssa työsuoritus n. 25 m2/h.
Kärcher Puzzi 400 painehuuhtelulaite

Kärcher Puzzi 400 painehuuhtelulaite

Suuri painehuuhtelulaite syväpuhdistaa tehokkaasti. Moottoroidun pesupään työsuoritus jopa 110 m2/h.

 Etusivu  Siivouskoneet  Usein kysytyt kysymykset  Linkit


Siivouskoneet.fi © 2009.